Carrot cake (worteltaart)

Carrot cake is van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels is-ie hier ook favoriet.

525 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 3 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schil de winterpeen en rasp fijn. Hak de noten grof.

  2. Smelt 150 g boter (per cake) in een steelpan. Mix met een mixer of garde de gesmolten boter met de suiker en eieren in een kom.

  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, kaneel en het zout erboven en spatel erdoor. Roer de winterpeen, rozijnen en de helft van de noten erdoor.

  4. Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in de oven in ca. 50 min. gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taart om te testen op gaarheid. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat nog ca. 3 uur afkoelen.

  5. Snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Klop met de mixer de blokjes boter met de roomkaas en vanillesuiker in 4 min. luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.

  6. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderkant met de helft van de roomkaas. Leg de bovenkant van de taart erop en bestrijk die met de rest van de roomkaas. Verdeel de rest van de noten erover.

  • bereidingstipJe kunt de wortelcake ook als petit-fours serveren. Maak gebruik dan wel anderhalf keer zoveel glazuur. Snijd de cake voor het glazuren in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Carrot cake (worteltaart)

Carrot cake is van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels is-ie hier ook favoriet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig