Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën. Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit. Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten. Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee. Roer er regelmatig in met een houten lepel.
Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord. Smakelijk!
- algemeenEet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Rode bonensmurrie
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën. Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit. Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten. Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee. Roer er regelmatig in met een houten lepel.
Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord. Smakelijk!
algemeen:Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode paprika
2 eetlepels olie
1 bakje magere spekreepjes
1 pot witte bonen in tomatensaus
4 eetlepels geraspte jonge kaas