Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

585 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.

  2. Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en de helft van het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig