Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee. Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal. Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.
- variatietipVervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.
Captain's dinner met kapucijners en gehakt
Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_087395_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee. Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal. Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.
variatietip:Vervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 uien
25 ongezouten roomboter
800 g bloemkool
200 g magere gerookte spekreepjes
300 g rundergehakt
800 g jonge kapucijners in blik
235 ml kleine pittige piccalily
235 ml Amsterdamse mini augurken
197½ g smul-uitjes