Sperziebonen schoonmaken, wassen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Intussen eieren in ca. 9 minuten hard koken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Ui pellen en snipperen. In kommetje dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Dille en peterselie fijn hakken. Haringfilets halveren. Tomaatjes wassen. In kom sperziebonen mengen met tomaatjes, ui, dressing en 3/4 deel van dille en peterselie. Salade op schaal scheppen, haringfilets en ei erop leggen en bestrooien met rest van dille en peterselie.
Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje
- algemeenOok te serveren als voorgerecht voor 6 personen.
Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009996_220x162_JPG.jpg)
4 personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken, wassen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Intussen eieren in ca. 9 minuten hard koken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Ui pellen en snipperen. In kommetje dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Dille en peterselie fijn hakken. Haringfilets halveren. Tomaatjes wassen. In kom sperziebonen mengen met tomaatjes, ui, dressing en 3/4 deel van dille en peterselie. Salade op schaal scheppen, haringfilets en ei erop leggen en bestrooien met rest van dille en peterselie.
algemeen:Ook te serveren als voorgerecht voor 6 personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g sperziebonen
0 zout
4 eieren
1 rode ui
2 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels olie
0 (versgemalen) peper
3 takjes dille
1 zakje verse peterselie
1 pot zure haringfilets
1 doosje cherrytomaatjes