Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Spoel de penne en sperziebonen in een zeef onder koud stromend water. Snipper de ui.
Hak de olijven grof. Leg de slabladeren op vier borden. Meng de tonijn met de kappertjes, ui, bonen, olijven en caesardressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op de slabladeren.
Pastasalade tonijn
Pastasalade met tonijn, kappertjes, sperziebonen en zwarte olijven: binnen 15 minuten staat 'ie op tafel!
- serveertipOok lekker als lunchgerecht.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pastasalade tonijn
Pastasalade met tonijn, kappertjes, sperziebonen en zwarte olijven: binnen 15 minuten staat 'ie op tafel!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063117_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Spoel de penne en sperziebonen in een zeef onder koud stromend water. Snipper de ui.
Hak de olijven grof. Leg de slabladeren op vier borden. Meng de tonijn met de kappertjes, ui, bonen, olijven en caesardressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op de slabladeren.
serveertip:Ook lekker als lunchgerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g penne
100 g verse sperziebonen
1 rode ui
10 g zwarte olijven zonder pit
4 bladen krop ijsbergsla
160 g tonijnstukken in olie
1 el kappertjes
4 el Caesar dressing