Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijden. In pan 1 el olie verwarmen en ui, bacon en salie 5 min. zachtjes bakken. Linzen in vergiet doen en afspoelen met koud water. Linzen en 2 el water door uimengsel scheppen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 10 min. stoven, af en toe omscheppen. Linzenschotel overdoen in warme serveerschaal. Bedruppelen met olie en bestrooien met zwarte peper. Lekker bij gebakken varkens- of kalfsvlees.
- algemeenIn plaats van salie kan ook oregano gebruikt worden. Reken voor gedroogde kruiden de dubbele hoeveelheid.
Lenticchie in umido (gestoofde linzen)
bijgerecht
4 personen
150 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijden. In pan 1 el olie verwarmen en ui, bacon en salie 5 min. zachtjes bakken. Linzen in vergiet doen en afspoelen met koud water. Linzen en 2 el water door uimengsel scheppen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 10 min. stoven, af en toe omscheppen. Linzenschotel overdoen in warme serveerschaal. Bedruppelen met olie en bestrooien met zwarte peper. Lekker bij gebakken varkens- of kalfsvlees.
algemeen:In plaats van salie kan ook oregano gebruikt worden. Reken voor gedroogde kruiden de dubbele hoeveelheid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode ui
50 g bakbacon
4 salieblaadjes
2 eetlepels olijfolie
1 blik linzen
0 grofgemalen zwarte peper