Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien pellen en snipperen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan ui in olie ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Tomaten en oregano toevoegen en vlees afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven, af en toe roeren. Komkommer schillen, in plakjes snijden en mengen met tzatzikisalade. Vlees serveren met rijst en tzatzikisalade.
Hamlapjes met tzatzikisalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012269_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien pellen en snipperen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan ui in olie ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Tomaten en oregano toevoegen en vlees afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven, af en toe roeren. Komkommer schillen, in plakjes snijden en mengen met tzatzikisalade. Vlees serveren met rijst en tzatzikisalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g snelkookrijst
2 uien
3 tomaten
1 schaaltje hamlappen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 komkommer
1 bakje tzatzikisalade