Aardappels schillen, wassen en in weinig water met zout afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter smelten, prei en kerrie 10 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en aan de kook brengen. Aardappels afgieten en in pan grof stampen. Prei met melk, rest van boter en hamreepjes door stoemp roeren. Eventueel extra melk toevoegen. Op smaak brengen met royaal zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat. Lekker met braadworst (saucijs) of slavinken.
Stoemp met prei en hesp
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002357_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in weinig water met zout afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter smelten, prei en kerrie 10 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en aan de kook brengen. Aardappels afgieten en in pan grof stampen. Prei met melk, rest van boter en hamreepjes door stoemp roeren. Eventueel extra melk toevoegen. Op smaak brengen met royaal zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat. Lekker met braadworst (saucijs) of slavinken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels
50 g boter
600 g prei
2 theelepels kerriepoeder
150 ml melk
100 g hamreepjes
0 nootmuskaat