Gegratineerde mosselen met kruiden en crème fraîche

Deze gegratineerde mosselen hebben een krokant kruidig dak boven hun hoofd.

35 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. In pan olie, knoflook en mosselen mengen. Mosselen afgedekt 6-8 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Regelmatig omschudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In kom boter, citroensap, selderij en bieslook tot kruidenboter mengen. Boven andere kom abdijkaas grof raspen. Crème fraîche, mosterd en dragon erdoor roeren. Beide mengsels op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in vergiet goed laten uitlekken. Elke mossel losmaken en een schelphelft afbreken. Mosselen in schelp op bakplaat leggen. Selderijboter over helft van mosselen verdelen. Kaas-roommengsel over rest van mosselen verdelen.

  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven mosselen 8-10 min. gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren.

Gegratineerde mosselen met kruiden en crème fraîche

Deze gegratineerde mosselen hebben een krokant kruidig dak boven hun hoofd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig