Kook de eieren in 8 min. hard.
Schaaf ondertussen de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Haal de bladeren los van de kropjes sla.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak het spek in ca. 5 min. krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en bak een tortillawrap 30 sec. Keer halverwege. Doe hetzelfde met de andere wraps.
Besmeer een wrap met ¼ van de dressing. Verdeel er per wrap ¼ van de sla en ¼ van het spek erover. Snijd 1 ei in kwarten en leg op het spek. Bestrooi met ¼ van de kaas, rol de wrap stevig dicht en snijd schuin door. Herhaal met de rest.
Caesar salad wraps
Zin in salade én in een wrap? Doe de salade er gewoon in. Zo heb je het beste van twee werelden samen zoals in deze caesar salad-wraps. Lekker als uitgebreide lunch.
- vegatipVoor vegetarische wraps kun je het ontbijtspek vervangen door een vegetarische variant. De dressing kun je vervangen door een andere romige dressing zonder ansjovis, zoals een yoghurt- of honing-mosterddressing.
- bereidingstipLeg de slabladeren 15 min. in ijskoud water, schud ze uit en laat ze aan de lucht drogen op een schone theedoek. De sla wordt hierdoor extra knapperig.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Caesar salad wraps
Zin in salade én in een wrap? Doe de salade er gewoon in. Zo heb je het beste van twee werelden samen zoals in deze caesar salad-wraps. Lekker als uitgebreide lunch.
4 personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard.
Schaaf ondertussen de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Haal de bladeren los van de kropjes sla.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak het spek in ca. 5 min. krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en bak een tortillawrap 30 sec. Keer halverwege. Doe hetzelfde met de andere wraps.
Besmeer een wrap met ¼ van de dressing. Verdeel er per wrap ¼ van de sla en ¼ van het spek erover. Snijd 1 ei in kwarten en leg op het spek. Bestrooi met ¼ van de kaas, rol de wrap stevig dicht en snijd schuin door. Herhaal met de rest.
vegatip:Voor vegetarische wraps kun je het ontbijtspek vervangen door een vegetarische variant. De dressing kun je vervangen door een andere romige dressing zonder ansjovis, zoals een yoghurt- of honing-mosterddressing.
bereidingstip:Leg de slabladeren 15 min. in ijskoud water, schud ze uit en laat ze aan de lucht drogen op een schone theedoek. De sla wordt hierdoor extra knapperig.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
20 g Parmezaanse kaas
2 kropjes babyromaine
200 g ontbijtspek
4 tortillawraps
8 el caesardressing