Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Kip bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kip in ca. 4 minuten rondom bruinbakken. Kip uit pan nemen en in achtergebleven boter ui fruiten. Champignons schoonvegen, grote halveren, door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kip, chutney, 150 ml water en bouillontablet door uimengsel scheppen en geheel afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Laatste minuut crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst.
Kip met fruitchutney
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012352_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Kip bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kip in ca. 4 minuten rondom bruinbakken. Kip uit pan nemen en in achtergebleven boter ui fruiten. Champignons schoonvegen, grote halveren, door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kip, chutney, 150 ml water en bouillontablet door uimengsel scheppen en geheel afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Laatste minuut crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak wilde en witte rijst
2 uien
1 schaaltje kipfilethaasjes
25 g boter of margarine
1 bakje kastanjechampignons
1 pot tropical fruitchutney
½ kippenbouillontablet
1 bekertje crème fraîche