Frituurolie verhitten. Sinaasappel dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en karbonades op matig vuur in 10 min. goudbruin en gaar bakken. Intussen broccoli in weinig water in 5 min. beetgaar koken. Aardappelkroketjes in 3-4 min. goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Karbonades op twee borden leggen. Sinaasappelmarmelade en partjes sinaasappel door bakvet roeren en 1 min. verwarmen. Broccoli en aardappelkroketjes naast karbonades scheppen, jus over karbonades schenken.
Sinaasappelkarbonade met aardappelkroketjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002533_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
1040 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Frituurolie verhitten. Sinaasappel dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en karbonades op matig vuur in 10 min. goudbruin en gaar bakken. Intussen broccoli in weinig water in 5 min. beetgaar koken. Aardappelkroketjes in 3-4 min. goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Karbonades op twee borden leggen. Sinaasappelmarmelade en partjes sinaasappel door bakvet roeren en 1 min. verwarmen. Broccoli en aardappelkroketjes naast karbonades scheppen, jus over karbonades schenken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 sinaasappel
2 ribkarbonades
2 eetlepels boter
300 g panklare broccoliroosjes
1 zak aardappelkroketjes
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
Dit heb je nodig
frituurpan