Pittige tomatensoep met gember-peperroom

195 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden


Aan de slag


  1. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 min. zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 min. meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 min. zachtjes laten koken. In kom slagroom met gemberpoeder, peper en 1/2 tl zout halfstijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.

  • algemeenIn plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.

Pittige tomatensoep met gember-peperroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig