Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Houd wat basilicumblaadjes achter voor garneren en scheur de rest van het basilicum inclusief de takjes, in stukken. Voeg de tomaten, het basilicum, het bouillonblokje en het water toe, breng aan de kook en kook 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Haal van het vuur een pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Meng ⅘ van de kookroom erdoor en verwarm zo nodig kort op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de kookroom en garneer met de basilicumblaadjes.
Romige tomatensoep
Romige tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.
30 min. bereiden
9 ingrediënten
- algemeenIs de soep te zuur? Voeg dan ½-1 tl suiker toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige tomatensoep
Romige tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.
voorgerecht
4 personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Houd wat basilicumblaadjes achter voor garneren en scheur de rest van het basilicum inclusief de takjes, in stukken. Voeg de tomaten, het basilicum, het bouillonblokje en het water toe, breng aan de kook en kook 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Haal van het vuur een pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Meng ⅘ van de kookroom erdoor en verwarm zo nodig kort op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de kookroom en garneer met de basilicumblaadjes.
algemeen:Is de soep te zuur? Voeg dan ½-1 tl suiker toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree in blik
750 g romatomaten
15 g verse basilicum
1 groentebouillonblokje
500 ml water
125 ml kookroom
Dit heb je nodig
staafmixer