Tomatensoep met vermicelli en basilicum

Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!

250 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de uien in kwarten. Verpak de gepelde tenen knoflook in aluminiumfolie. Verdeel de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg het pakketje knoflook erbij en rooster ca. 20 min. in de oven. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.

  2. Haal de groenten uit de oven, doe met de fijngesneden tomaten, Italiaanse kruiden, gesneden basilicumtakjes en het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 min. koken, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de suiker en peper. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de basilicumblaadjes erover.

Tomatensoep met vermicelli en basilicum

Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig