In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
- algemeenServeer de Zweedse hamburger tussen een hard broodje met plakken vleestomaat en kappertjes.
Zweedse hamburger
hoofdgerecht
4 personen
270 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
algemeen:Serveer de Zweedse hamburger tussen een hard broodje met plakken vleestomaat en kappertjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 grote kruimig kokende aardappel
300 g rundergehakt
1 kleine ui
1 eetlepel slagroom
2 eetlepels verse dille
0 versgemalen peper
2 eetlepels boter