Gado-gado met tofu

610 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard, spoel af met koud water en pel. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Kook hierin beetgaar sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé.

  2. Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok olie en bak de tofu lichtbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Verwarm de pindasus en snijd de komkommer in plakjes. Rangschik de groenten en tofu op een schaal. Schenk de pindasaus erover. Serveer met ei, emping en komkommer.

  • algemeenPindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 eetlepel olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.

Gado-gado met tofu

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig