Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.
Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.
- algemeenVers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop. Aardbeien bijvoorbeeld, of mango. Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen. Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing. Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).
Hangop
4 personen
395 kcal
15 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.
Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.
algemeen:Vers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop. Aardbeien bijvoorbeeld, of mango. Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen. Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing. Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 l volle yoghurt
45 g amandelschaafsel
125 ml crème fraîche
2 el bloemenhoning
2 el appelsap
1 el kaneel
1 mespunt poedersuiker
Dit heb je nodig
theedoek