Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan melk met pindakaas onder regelmatig roeren verwarmen. Komkommers schillen en in plakjes snijden. Dressing roeren van 3 el olie, azijn, zout en peper. Dressing door komkommer scheppen. In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes onder af en toe keren 3 min. bakken. Pindasaus op smaak brengen met zout en peper. Gehaktballetjes serveren met pindasaus, rijst en komkommersalade.
Gehaktballetjes in pindasaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012512_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
995 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan melk met pindakaas onder regelmatig roeren verwarmen. Komkommers schillen en in plakjes snijden. Dressing roeren van 3 el olie, azijn, zout en peper. Dressing door komkommer scheppen. In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes onder af en toe keren 3 min. bakken. Pindasaus op smaak brengen met zout en peper. Gehaktballetjes serveren met pindasaus, rijst en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g snelkookrijst
200 ml melk
1 pot pindakaas pikant
2 komkommers
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels kruidenazijn
2 bakjes gehaktballetjes