Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper. In braadpan 3 el olie (van tonijn) verhitten en kip 6 min. bakken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Komkommerplakjes omscheppen met 2 el zure room, 1 el azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper. Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen. Nog 2 min. verwarmen. Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over vier borden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.
Aardappelschijfjes met kip en tonijn
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002833_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper. In braadpan 3 el olie (van tonijn) verhitten en kip 6 min. bakken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Komkommerplakjes omscheppen met 2 el zure room, 1 el azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper. Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen. Nog 2 min. verwarmen. Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over vier borden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 duopak aardappelschijfjes
1 schaaltje kipfilet in blokjes
½ eetlepel Provençaalse kruiden
2 blikjes tonijn op olie
1 komkommer
125 ml zure room
2 eetlepels kappertjes
3 bosuitjes