In koekenpan krieltjes in 2 el olie in 15-20 min. rondom bruin en gaar bakken (eerste 5 min. met deksel op pan, op matig vuur). Komkommer dun schillen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijst eruit schrapen. Komkommer boven zeef grof raspen. Vocht eruit drukken en rasp door yoghurt roeren. Op smaak brengen met 1 el olie, citroensap, munt, knoflook, zout en peper. In grote koekenpan (of 2 kleine pannen) 3 el olie verhitten en vissticks in 5-8 min. bruin en gaar bakken. Krieltjes bestrooien met zout en met vissticks en komkommersla over vier borden verdelen.
- algemeenprijs per persoon 1.60 (in juni 2004)
Vissticks met komkommersla en krieltjes
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan krieltjes in 2 el olie in 15-20 min. rondom bruin en gaar bakken (eerste 5 min. met deksel op pan, op matig vuur). Komkommer dun schillen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijst eruit schrapen. Komkommer boven zeef grof raspen. Vocht eruit drukken en rasp door yoghurt roeren. Op smaak brengen met 1 el olie, citroensap, munt, knoflook, zout en peper. In grote koekenpan (of 2 kleine pannen) 3 el olie verhitten en vissticks in 5-8 min. bruin en gaar bakken. Krieltjes bestrooien met zout en met vissticks en komkommersla over vier borden verdelen.
algemeen:prijs per persoon 1.60 (in juni 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
700 g krieltjes
6 eetlepels olijfolie
1 komkommer
150 g Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
2 theelepels gedroogde munt
1 teentje knoflook
2 pakken vissticks