Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen. Peterselie zeer fijnhakken en met knoflook door rasp mengen. Krieltjes halveren en in 6-7 min. gaarkoken. Intussen kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en op matig vuur kabeljauw op één zijde ca. 7 min. bakken, tot vis net gaar en aan onderzijde goudbruin en krokant is. In andere koekenpan of braadpan helft van boter smelten en sjalotsnippers 1 min. zachtjes bakken. Zeeaster toevoegen en in 4-5 min. laten slinken. Krieltjes afgieten en omscheppen met rest van boter en knoflook-peterseliemengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen, krieltjes en zeeaster ernaast scheppen.
- algemeen* Zeeaster is niet het hele jaar verkrijgbaar in de winkel.
Gebakken kabeljauw met zeeaster
hoofdgerecht
4 personen
360 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen. Peterselie zeer fijnhakken en met knoflook door rasp mengen. Krieltjes halveren en in 6-7 min. gaarkoken. Intussen kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en op matig vuur kabeljauw op één zijde ca. 7 min. bakken, tot vis net gaar en aan onderzijde goudbruin en krokant is. In andere koekenpan of braadpan helft van boter smelten en sjalotsnippers 1 min. zachtjes bakken. Zeeaster toevoegen en in 4-5 min. laten slinken. Krieltjes afgieten en omscheppen met rest van boter en knoflook-peterseliemengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen, krieltjes en zeeaster ernaast scheppen.
algemeen:* Zeeaster is niet het hele jaar verkrijgbaar in de winkel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 sinaasappel
½ zakje verse peterselie
1 teentje knoflook
1 duopak voorgekookte krieltjes
2 grote kabeljauwhaasjes
2 el olijfolie
25 g boter
2 sjalotten
400 g zeeaster*