Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Amandelspijs in holtes van peren drukken. Suiker en boter over bodem van taartvorm verdelen en op matig hoog vuur tot goudbruin laten karameliseren. Van vuur af peren met bolle kant naar beneden in karamel rangschikken. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde, dunne lap die iets groter is dan doorsnede van taartblik. Deeglap op peren leggen en zijkanten instoppen. In oven taart ca. 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven plat bord op deeg leggen en taart voorzichtig keren (voorzichtig met hete karamel!). Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met chocoladesaus.
Tarte tatin met peer en amandelspijs
- algemeenWie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Tarte tatin met peer en amandelspijs
nagerecht
10 porties
325 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Amandelspijs in holtes van peren drukken. Suiker en boter over bodem van taartvorm verdelen en op matig hoog vuur tot goudbruin laten karameliseren. Van vuur af peren met bolle kant naar beneden in karamel rangschikken. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde, dunne lap die iets groter is dan doorsnede van taartblik. Deeglap op peren leggen en zijkanten instoppen. In oven taart ca. 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven plat bord op deeg leggen en taart voorzichtig keren (voorzichtig met hete karamel!). Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met chocoladesaus.
algemeen:Wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
7 rijpe handperen
½ pakje amandelspijs
75 g suiker
25 g roomboter
5 plakjes roomboterbladerdeeg
0 flesje chocoladesaus
Dit heb je nodig
dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)