Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.
Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen
- variatietipAndere fruitvariaties: Een taart om naar hartelust op te variëren. Met fruit van het seizoen bijvoorbeeld. In de zomer zijn in plaats van pruimen verse abrikozen of perziken ook heerlijk, en de blauwe bessen kunnen uitstekend vervangen worden door bramen. In de winter doet deze taart het goed met appels, peer en gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.
Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014713_220x162_JPG.jpg)
12 porties
310 kcal
15 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Andere fruitvariaties: Een taart om naar hartelust op te variëren. Met fruit van het seizoen bijvoorbeeld. In de zomer zijn in plaats van pruimen verse abrikozen of perziken ook heerlijk, en de blauwe bessen kunnen uitstekend vervangen worden door bramen. In de winter doet deze taart het goed met appels, peer en gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 middelgrote scharreleieren
175 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
300 g tarwebloem
2 el koud water
50 g havermout
1 tl koekkruiden
4 Granny Smith appels
5 gewelde pruimen zonder pit
150 g verse blauwe bessen
2 el custardpoeder
Dit heb je nodig
taartvorm (Ø 28 cm)