Oven voorverwarmen op 200 °C. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Deegplakjes halveren. Elke holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.
Kruidige mini-appeltaartjes
Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten.
- algemeenDe pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 g.
Kruidige mini-appeltaartjes
Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014739_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
200 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Deegplakjes halveren. Elke holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.
algemeen:De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 g.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 stevige appels
3 takjes tijm
80 g pecannoten
100 g blanke rozijnen
8 el schenkstroop
6 plakjes roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet