Oven voorverwarmen op 175 °C. Bloem en maizena zeven. In kom eiwitten met 150 g basterdsuiker met handmixer opkloppen. In andere kom eigeel tot lichtgeel kloppen. Daarna voorzichtig het eigeel door het opgeklopte eiwit scheppen. Bloem erboven zeven en er voorzichtig door scheppen tot bloem geheel is opgenomen. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven biscuittaart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken. In open oven taart laten afkoelen. Limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Rest van basterdsuiker door limoensap roeren. In kom slagroom stijf kloppen met vanillesuiker. Griekse yoghurt en limoenrasp erdoor spatelen. Biscuittaart overlangs halveren en snijvlakken besprenkelen met limoensap. Onderkant op schaal leggen en een derde van room erover uitstrijken. Driekwart van aardbeien erover verdelen. Bovenkant van taart erop zetten. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Rest van aardbeien over taart verdelen.
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
- algemeenDe zijkant van deze taart wordt gegarneerd met amandelen nog mooier. Rooster daarvoor een zakje amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen. Druk vervolgens met de hand de amandelen tegen de zijkant van de taart. Draai de taart steeds een slag. Chocoladevlokken of hagelslag geven ook een fraai effect.
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014752_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
10 porties
280 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Bloem en maizena zeven. In kom eiwitten met 150 g basterdsuiker met handmixer opkloppen. In andere kom eigeel tot lichtgeel kloppen. Daarna voorzichtig het eigeel door het opgeklopte eiwit scheppen. Bloem erboven zeven en er voorzichtig door scheppen tot bloem geheel is opgenomen. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven biscuittaart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken. In open oven taart laten afkoelen. Limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Rest van basterdsuiker door limoensap roeren. In kom slagroom stijf kloppen met vanillesuiker. Griekse yoghurt en limoenrasp erdoor spatelen. Biscuittaart overlangs halveren en snijvlakken besprenkelen met limoensap. Onderkant op schaal leggen en een derde van room erover uitstrijken. Driekwart van aardbeien erover verdelen. Bovenkant van taart erop zetten. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Rest van aardbeien over taart verdelen.
algemeen:De zijkant van deze taart wordt gegarneerd met amandelen nog mooier. Rooster daarvoor een zakje amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen. Druk vervolgens met de hand de amandelen tegen de zijkant van de taart. Draai de taart steeds een slag. Chocoladevlokken of hagelslag geven ook een fraai effect.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
100 g bloem
25 g maizena
6 eieren
175 g witte basterdsuiker
2 limoenen
250 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
150 g Griekse yoghurt
500 g aardbeien
Dit heb je nodig
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet