Hangop met sesamkaramel en peer

200 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schone theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen. Yoghurt in theedoek schenken en in ca. 8 uur laten uitlekken. Kort voor serveren in pan met dikke bodem boter verhitten. Sesamzaad toevoegen en in enkele minuten goudbruin bakken. Suiker en 1 el water toevoegen en suiker zonder roeren op laag vuur laten smelten. Pan af en toe omschudden. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Hangop over vier schaaltjes verdelen. Karamelsaus voorzichtig erover schenken en hard laten worden. Peer bedruppelen met citroensap en over schaaltjes verdelen.

  • algemeenNeem voor dit hangoptoetje fruit van het seizoen: in de zomer lekker rood fruit, perziken, nectarines of pruimen. In de winter appel, peer of mandarijn.

Hangop met sesamkaramel en peer

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig