Snijd de peer in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de amandelen 1 min. rondom. Voeg de peer toe en bak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg de suiker en de azijn toe en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in 8 schuine sneetjes. Bestrijk met de olie. Rooster het brood in een pan zonder olie of boter op niet te hoog vuur 5 min., keer regelmatig. Snijd de geitenkaas in 8 stukjes. Leg een stukje kaas op de toastjes en verdeel het peer-amandelmengsel erover. Serveer direct.
- algemeenGeitenkaas over? Lekker op een geroosterd sneetje brood met honing.
Toast met peer en geitenkaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006183_220x162_JPG.jpg)
8 porties
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peer in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de amandelen 1 min. rondom. Voeg de peer toe en bak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg de suiker en de azijn toe en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in 8 schuine sneetjes. Bestrijk met de olie. Rooster het brood in een pan zonder olie of boter op niet te hoog vuur 5 min., keer regelmatig. Snijd de geitenkaas in 8 stukjes. Leg een stukje kaas op de toastjes en verdeel het peer-amandelmengsel erover. Serveer direct.
algemeen:Geitenkaas over? Lekker op een geroosterd sneetje brood met honing.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 handpeer
10 g boter
2 el amandelen
1 el suiker
1 el rode-wijnazijn
1 zak petit pain
1 el olijfolie
60 g geitenkaas