Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood elk in vier vierkantjes snijden. Appel bedruppelen met citroensap. Afwisselend laagjes brood en appel in schaaltjes leggen. Ei loskloppen met room en vanillesuiker en over brood en appel schenken. Amandelen en basterdsuiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen. Schaaltjes in braadslede zetten. Voorzichtig zoveel kokend water in braadslede schenken dat vormpjes voor 3/4 deel onder water staan. In oven zetten en puddinkjes in 20-25 min. gaar en lichtbruin bakken. Direct serveren.
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
- algemeenVervang het rozijnenbrood eens door muesli-notenbrood of door suikerbrood.
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
nagerecht
4 personen
335 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood elk in vier vierkantjes snijden. Appel bedruppelen met citroensap. Afwisselend laagjes brood en appel in schaaltjes leggen. Ei loskloppen met room en vanillesuiker en over brood en appel schenken. Amandelen en basterdsuiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen. Schaaltjes in braadslede zetten. Voorzichtig zoveel kokend water in braadslede schenken dat vormpjes voor 3/4 deel onder water staan. In oven zetten en puddinkjes in 20-25 min. gaar en lichtbruin bakken. Direct serveren.
algemeen:Vervang het rozijnenbrood eens door muesli-notenbrood of door suikerbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1½ eetlepel boter
4 sneetjes rozijnenbrood
1 friszure appel
1 eetlepel citroensap
1 ei
100 ml slankroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker
Dit heb je nodig
braadslede
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet