Limoenaardbeien met amandelroom

215 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen. In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen. Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Limoen schoonboenen en schil raspen. 1/2 limoen uitpersen. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren. In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp. Over vier schaaltjes verdelen. Room op aardbeien scheppen. Amandelschaafsel erover strooien.

Limoenaardbeien met amandelroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig