Aardbeien uit oven met roomyoghurt

420 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardbeien met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel ze met de honing en verwarm ca. 15 min. in de oven.

  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Doe de mascarpone en yoghurt in een kom en doe de vanillesuiker erbij. Rasp de groene schil van de limoen, voeg de rasp toe en schep door elkaar.

  4. Verdeel de roomyoghurt over 4 borden. Schep de warme aardbeien erop en verdeel het achtergebleven vocht in de ovenschaal over de 4 borden. Verdeel de amandelen erover en besprenkel met de Crème de Cassis. Serveer direct.

  • algemeenEten er kinderen mee? Vervang de Crème de Cassis dan door 4 el bosvruchtensiroop.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Aardbeien uit oven met roomyoghurt

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig