Surimi-samosa's met chilisaus

110 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie. In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten. Eiermengsel al roerend laten stollen tot bijna vloeibaar roerei. Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap. Plakjes filodeeg uitspreiden en in breedte halveren. Plakjes bestrijken met water. Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's). In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren. Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Direct serveren. Chilisaus erbij serveren.

  • algemeenOpnieuw invriezen: Filodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.

Gerelateerde recepten

Surimi-samosa's met chilisaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig