Klop de eieren los met de vissaus, het sap van de limoen en de basterdsuiker en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast een koekenpan in met olie. Maak een klein omeletje door 1 kleine soeplepel van het eimengsel in de koekenpan te doen. Laat het ei stollen, draai het om en bak ook de andere kant. Bak nog drie omeletjes van het overige eimengsel. Snijd de bosui doormidden en in dunne reepjes. Beleg de omeletjes met wat bosui, komkommer en 2-3 takjes koriander. Rol ze op en snijd ze doormidden. Lekker met zoete chilisaus.
- algemeenDe vissaus is lang houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij oosterse gerechten of bij gebakken vis.
Vietnamese groenteomeletjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004770_220x162_JPG.jpg)
4 personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren los met de vissaus, het sap van de limoen en de basterdsuiker en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast een koekenpan in met olie. Maak een klein omeletje door 1 kleine soeplepel van het eimengsel in de koekenpan te doen. Laat het ei stollen, draai het om en bak ook de andere kant. Bak nog drie omeletjes van het overige eimengsel. Snijd de bosui doormidden en in dunne reepjes. Beleg de omeletjes met wat bosui, komkommer en 2-3 takjes koriander. Rol ze op en snijd ze doormidden. Lekker met zoete chilisaus.
algemeen:De vissaus is lang houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij oosterse gerechten of bij gebakken vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 eieren
1 eetlepel vissaus
½ limoen
1 eetlepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels olie
1 bosuitje
½ komkommer
½ zakje verse koriander