Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in boogjes van 1 cm. Schil de winterpeen en rasp grof.
Meng de komkommer, peen, ui, 3 el rijstazijn, een 1/2 el suiker en zout in een kom.
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen uw handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rode peper, vissaus, gembersiroop en de rest van de rijstazijn en suiker in een kommetje.
Doe de noedels, groenten, garnalen en munt in een schaal. Besprenkel met de dressing. Lekker met grofgehakte gezouten cashewnoten.
Komkommer
Instructievideo - 04:19 min.
Vietnamese komkommer
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in boogjes van 1 cm. Schil de winterpeen en rasp grof.
Meng de komkommer, peen, ui, 3 el rijstazijn, een 1/2 el suiker en zout in een kom.
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen uw handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rode peper, vissaus, gembersiroop en de rest van de rijstazijn en suiker in een kommetje.
Doe de noedels, groenten, garnalen en munt in een schaal. Besprenkel met de dressing. Lekker met grofgehakte gezouten cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 pakje noedels
1 komkommer
300 g winterpeen
2 rode uien
7 el rijstazijn
1 el lichte basterdsuiker
1 rode peper
1 limoen
4 el vissaus
2 el gembersiroop
300 g cocktailgarnalen
1 bakje munt