Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht.

560 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verdeel de eierkoeken over de bodem van de schaal en sprenkel de wijn erover. Snijd de aardbeien in plakjes. Leg de helft van de aardbeienplakjes in laag op de eierkoeken. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Breng in een pan een laag water aan de kook.

  2. Breek boven een kleinere pan de chocolade in stukjes. Hang het pannetje in een grotere pan en laat de chocolade al roerend au bain-marie smelten. Spatel vervolgens de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom.

  3. Schep de yoghurtroom op de aardbeien en zet de schaal met de trifle minimaal 30 min. in koelkast. Rangschik de rest van de aardbeienplakjes decoratief op de trifle. Bestrooi met de poedersuiker.

  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig