Boen de aardappels schoon, schil en snijd in partjes. Kook de partjes gaar in weinig water met zout in 10-12 min. Schil de bieten en snijd in smalle partjes. Klop in een grote schaal de olie, azijn en suiker tot de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de augurken in plakjes.
Bak de spek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak in het bakvet met olie de kipfilet in 5 min. gaar. Giet de aardappels af en meng direct met de dressing, bieten en kipblokjes. Laat iets afkoelen. Verdeel de slamelange over de borden en schep de aardappelsalade erop. Breek de spek in stukken en verdeel met de augurk over de salade.
- algemeenPrijs per persoon 1.80 (in juni 2005). Ook lekker met blokjes fetakaas in plaats van kipfilet of spekjes.
Aardappelsalade met bieten en kip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003609_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappels schoon, schil en snijd in partjes. Kook de partjes gaar in weinig water met zout in 10-12 min. Schil de bieten en snijd in smalle partjes. Klop in een grote schaal de olie, azijn en suiker tot de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de augurken in plakjes.
Bak de spek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak in het bakvet met olie de kipfilet in 5 min. gaar. Giet de aardappels af en meng direct met de dressing, bieten en kipblokjes. Laat iets afkoelen. Verdeel de slamelange over de borden en schep de aardappelsalade erop. Breek de spek in stukken en verdeel met de augurk over de salade.
algemeen:Prijs per persoon 1.80 (in juni 2005). Ook lekker met blokjes fetakaas in plaats van kipfilet of spekjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g vastkokende aardappelen
500 g gekookte bieten
7 el traditionele olijfolie
3 el rodewijnazijn
1 mespunt kristalsuiker
3 augurken
100 g ontbijtspek
200 g kipfilets
100 g veldslamelange