Mozzarella-ansjovisspiesjes

320 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ovengrill voorverwarmen. Korst dun van ciabatta snijden en van brood 16 dobbelstenen ter grootte van minimozzarella snijden. Elk bolletje minimozzarella omwikkelen met 1 ansjovisfilet en per 2 met 2 broodblokjes aan satéstokjes rijgen. Spiesjes naast elkaar op bakplaat leggen. Olijfolie uit blikjes ansjovis met citroensap mengen en helft ervan over spiesjes sprenkelen. Bakplaat onder hete grill schuiven en spiesjes 2 - 3 min. grillen tot mozzarella smelt en brood lichtbruin kleurt. Spiesjes op warme serveerschaal leggen, rest van ansjovisdressing erover sprenkelen en spiesjes bestrooien met peterselie en grofgemalen peper.

  • algemeenLaat voor vegetarische spiesjes de ansjovis weg, steek reepjes zongedroogde tomaat tussen mozzarella en broodblokjes en besprenkel de spiesjes met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.

Mozzarella-ansjovisspiesjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig