Grillplanken minimaal 20 min. tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken. Van sinaasappel 1 uitpersen, andere in plakjes snijden. Gemberwortel raspen of met stevige knoflookpers uitpersen. Helft van gemberwortel door sinaasappelsap roeren. Vis in sinaasappelmengsel leggen, afdekken en smaken 30 min. op koele plek of 2 uur in koelkast op elkaar laten intrekken.
Tilapia uit sinaasappelsap nemen en met keukenpapier droogdeppen. Geweekte grillplanken uit water nemen en op rooster van barbecue leggen. Vis op grillplank leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Partjes sinaasappel erover verdelen. Uiringen erop leggen. Rest van gemberwortel erboven uitpersen of rest van gemberrasp erover strooien. Barbecue met deksel afdekken en vis in 25 min. gaarroosteren. Lekker met pandanrijst en een frisse wortel-koriandersalade.
Tilapia met sinaasappel en gember
- algemeenEen gezonde manier van barbecuen is het gebruik van cederhouten grillplanken op de barbecue. De planken worden op het rooster van de barbecue gelegd met daarop de te bereiden gerechten. Door het grillen op cederhout krijgen vlees, vis en groenten een verrassende, verfijnde en citrusachtige smaak. Voor deze manier van barbecuen moet een barbecue worden gebruikt met deksel. Zo blijven vlees en vis lekker mals en sappig. Omdat u zelf geen vetten hoeft toe te voegen, is het bovendien een gezonde manier van grillen. Voor optimaal gebruik dient hij altijd eerst minimaal 20 minuten in water te worden geweekt. De plank is geschikt voor eenmalig gebruik.
Tilapia met sinaasappel en gember
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003675_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
150 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Grillplanken minimaal 20 min. tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken. Van sinaasappel 1 uitpersen, andere in plakjes snijden. Gemberwortel raspen of met stevige knoflookpers uitpersen. Helft van gemberwortel door sinaasappelsap roeren. Vis in sinaasappelmengsel leggen, afdekken en smaken 30 min. op koele plek of 2 uur in koelkast op elkaar laten intrekken.
Tilapia uit sinaasappelsap nemen en met keukenpapier droogdeppen. Geweekte grillplanken uit water nemen en op rooster van barbecue leggen. Vis op grillplank leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Partjes sinaasappel erover verdelen. Uiringen erop leggen. Rest van gemberwortel erboven uitpersen of rest van gemberrasp erover strooien. Barbecue met deksel afdekken en vis in 25 min. gaarroosteren. Lekker met pandanrijst en een frisse wortel-koriandersalade.
algemeen:Een gezonde manier van barbecuen is het gebruik van cederhouten grillplanken op de barbecue. De planken worden op het rooster van de barbecue gelegd met daarop de te bereiden gerechten. Door het grillen op cederhout krijgen vlees, vis en groenten een verrassende, verfijnde en citrusachtige smaak. Voor deze manier van barbecuen moet een barbecue worden gebruikt met deksel. Zo blijven vlees en vis lekker mals en sappig. Omdat u zelf geen vetten hoeft toe te voegen, is het bovendien een gezonde manier van grillen. Voor optimaal gebruik dient hij altijd eerst minimaal 20 minuten in water te worden geweekt. De plank is geschikt voor eenmalig gebruik.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sinaasappels
2 cm verse gemberwortel
600 g tilapiafilet
1 rode ui
Dit heb je nodig
2 BBQ grillplanken
barbecue met boldeksel