Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met kaas en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.
Kogelbiefstuk met portjus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003743_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
1 personen
775 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met kaas en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 kogelbiefstuk
25 g boter
1 doosje magnetronfrites naturel
1 sjalot
75 ml rode port
2 trostomaten
75 g witte kaas op olie
1 eetlepel peterselie