Spruitjes schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In koekenpan spekblokjes uitbakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 min. al omscheppend bakken. Tartaartjes bestrooien met peper en zout en in 7 min. gaar bakken. Spek door krieltjes scheppen. Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.
Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013005_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spruitjes schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In koekenpan spekblokjes uitbakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 min. al omscheppend bakken. Tartaartjes bestrooien met peper en zout en in 7 min. gaar bakken. Spek door krieltjes scheppen. Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spruitjes
250 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
50 g ongezouten roomboter
4 rundertartaar