Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.
- algemeenVariatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.
Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010283_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.
algemeen:Variatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
30 g couscous
250 g rundergehakt
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels verse munt
1 mespunt kaneel
0 cayennepeper
150 ml knoflooksaus
Dit heb je nodig
fonduepan met olie
fonduevorken