Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

550 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.

  • algemeenVariatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.

Gerelateerde recepten

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig