Auberginepuree met koriander

375 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 175 ºC. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. In midden van oven aubergines 30-40 min. roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper. In broodrooster shoarmabroodjes roosteren en daarna in vieren snijden. Auberginepuree op vier kleine bordjes scheppen en pitapuntjes ernaast leggen.

  • algemeenAuberginepuree is ook lekker als broodbeleg: bestrijk een geroosterde snee donker brood met auberginepuree en beleg hem met rauwe ham.

Auberginepuree met koriander

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig