Aardappels schoonboenen en in 20 min. gaarkoken. Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrij staal) uitspreiden en bloem erover strooien. Ei, mespunt nootmuskaat en helft van kaas door aardappelkruim mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deegmengsel in 6-8 porties verdelen en tot lange rollen van 1-2 cm dik vormen. Rollen in stukjes snijden. Stukjes deeg (= gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken (zodra ze gaar zijn, komen gnocchi bovendrijven). Met schuimspaan uit pan nemen. Rest van kaas erbij serveren. Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.
- algemeenDoor met lichte druk van de duim de plakjes op de bolle zijde van een vork te drukken, krijgen de gnocchi een leuke vorm.
Aardappelpasta
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003874_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
585 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schoonboenen en in 20 min. gaarkoken. Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrij staal) uitspreiden en bloem erover strooien. Ei, mespunt nootmuskaat en helft van kaas door aardappelkruim mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deegmengsel in 6-8 porties verdelen en tot lange rollen van 1-2 cm dik vormen. Rollen in stukjes snijden. Stukjes deeg (= gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken (zodra ze gaar zijn, komen gnocchi bovendrijven). Met schuimspaan uit pan nemen. Rest van kaas erbij serveren. Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.
algemeen:Door met lichte druk van de duim de plakjes op de bolle zijde van een vork te drukken, krijgen de gnocchi een leuke vorm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kilo kruimige aardappels
300 g bloem
1 ei
0 (versgeraspte) nootmuskaat
100 g geraspte pittige kaas