Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen schillen en in stukjes snijden. Broccoli in 5 min. beetgaar koken. In koekenpan 35 g boter verhitten en vis bruin en gaarbakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sjalotten pellen en snipperen. In ruime pan rest van boter verhitten en sjalotten even zachtjes glazig fruiten. Finesse en kruiden erdoor roeren en zachtjes verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Vis, broccoli en puree over vier borden verdelen. Saus op broccoli scheppen.
Kabeljauw met romige broccoli
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013034_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen schillen en in stukjes snijden. Broccoli in 5 min. beetgaar koken. In koekenpan 35 g boter verhitten en vis bruin en gaarbakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sjalotten pellen en snipperen. In ruime pan rest van boter verhitten en sjalotten even zachtjes glazig fruiten. Finesse en kruiden erdoor roeren en zachtjes verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Vis, broccoli en puree over vier borden verdelen. Saus op broccoli scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g broccoli
50 g boter
400 g kabeljauwfilet
1 zak aardappelpuree
2 sjalotten
½ pot finesse voor verrijken
2 eetlepels basilicum