Aardappels in 20 min. gaarkoken. In koekenpan uien glazig fruiten in olie. Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 min. meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. In achtergebleven olie speklapjes 5 min. aan beide zijden op hoog vuur aanbraden. Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap. Spek nog 10 min. op laag vuur laten sudderen. Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels, rodekool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.
- algemeenprijs per persoon 1.70 (in november/december 2005)
Speklap met rodekool en gembersiroop
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003903_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
820 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in 20 min. gaarkoken. In koekenpan uien glazig fruiten in olie. Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 min. meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. In achtergebleven olie speklapjes 5 min. aan beide zijden op hoog vuur aanbraden. Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap. Spek nog 10 min. op laag vuur laten sudderen. Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels, rodekool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.
algemeen:prijs per persoon 1.70 (in november/december 2005)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kilo aardappels
2 uien
3 eetlepels zonnebloemolie
1 bakje mix voor babi ketjap
400 g speklapjes
4 eetlepels ketjap manis
1 pot rode kool met appel
4 eetlepels gembersiroop