Tuttifrutti, ontbijtkoek, ei en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 12 kleine balletjes vormen. Aardappels in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Bij bakvet 100 ml warm water schenken en gehaktballetjes in nog 10 min. gaarbraden. In andere pan rest van boter smelten. Bietjes, citroensap en zout hierin 10 min. smoren. Aardappels afgieten en met deksel op pan even laten droogstomen. Gehaktballetjes serveren met gekookte aardappels en bietjes.
- algemeenprijs per persoon 1.30 (in januari 2006)
Gehakt met tuttifrutti en bietjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004035_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Tuttifrutti, ontbijtkoek, ei en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 12 kleine balletjes vormen. Aardappels in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Bij bakvet 100 ml warm water schenken en gehaktballetjes in nog 10 min. gaarbraden. In andere pan rest van boter smelten. Bietjes, citroensap en zout hierin 10 min. smoren. Aardappels afgieten en met deksel op pan even laten droogstomen. Gehaktballetjes serveren met gekookte aardappels en bietjes.
algemeen:prijs per persoon 1.30 (in januari 2006)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g tutti frutti
2 plakjes ontbijtkoek
1 ei
500 g half-om-halfgehakt
1 kg kruimige aardappels
25 g boter
500 g gekookte bietjes
1 eetlepel citroensap