Zoete kwark-roombroodjes

305 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Broodmix met 2 el suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden. Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen. Deeg afgedekt 30 min. laten rijzen op warme plek. Deeg in 8 stukken verdelen. Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen. Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodjes in 15 min. gaarbakken. Broodjes laten afkoelen. Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen. Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel. Eventueel bestrooien met poedersuiker.

  • Slagroom kloppen

    Instructievideo - 01:36 min.

Zoete kwark-roombroodjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig