Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.
Citrussalade met yoghurt en chocolade
- algemeenOok lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur (Gall & Gall) of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.
Citrussalade met yoghurt en chocolade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004103_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
195 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.
algemeen:Ook lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur (Gall & Gall) of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 sinaasappels
2 eetlepels suiker
2 mandarijnen
150 g Griekse yoghurt
1 eetlepel poedersuiker
50 g pure chocolade