Citrussalade met yoghurt en chocolade

195 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  2. Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.

  • algemeenOok lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur (Gall & Gall) of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.

Citrussalade met yoghurt en chocolade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig