Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en was deze in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Bak de krieltjes met 3 el olie in een afgedekte hapjespan op matig vuur in 10 min. bijna gaar. Schud regelmatig om. Klop in een kom de eieren los samen met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de helft van de geraspte kaas er door.
Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar. Schenk het eimengsel erbij. Strooi de rest van de kaas erover en leg een deksel op de pan.
Laat de omelet op laag vuur, eventueel op een vlamverdeler, in 10-15 min. stollen. Neem de deksel van de hapjespan en bak de krieltjes al omscheppend nog 3-5 min. al omscheppend goudbruin.
Snijd de omelet in punten en leg op elk bord 2 punten. Schep de krieltjes ernaast.
Prei-omelet met gebakken krieltjes
Ga je voor een vlees- en visloze maaltijd? Deze omelet zit boordevol kaas, dus vult goed!
- bereidingstipDeze omelet is ook in de oven te maken. Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met kaas en schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Bak de omelet in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Prei-omelet met gebakken krieltjes
Ga je voor een vlees- en visloze maaltijd? Deze omelet zit boordevol kaas, dus vult goed!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004058_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en was deze in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Bak de krieltjes met 3 el olie in een afgedekte hapjespan op matig vuur in 10 min. bijna gaar. Schud regelmatig om. Klop in een kom de eieren los samen met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de helft van de geraspte kaas er door.
Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar. Schenk het eimengsel erbij. Strooi de rest van de kaas erover en leg een deksel op de pan.
Laat de omelet op laag vuur, eventueel op een vlamverdeler, in 10-15 min. stollen. Neem de deksel van de hapjespan en bak de krieltjes al omscheppend nog 3-5 min. al omscheppend goudbruin.
Snijd de omelet in punten en leg op elk bord 2 punten. Schep de krieltjes ernaast.
bereidingstip:Deze omelet is ook in de oven te maken. Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met kaas en schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Bak de omelet in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g verse preien
700 g voorgekookte krieltjes
5 el traditionele olijfolie
6 middelgrote scharreleieren
100 ml halfvolle melk
150 g geraspte oude kaas